PicSil Falcon Handskar för Cross Training, Grips med 2 och 3 hål, Extra vaddering för ökat skydd och komfort, för gym, boxning, tyngdlyftning, Förebygger blåsor och revor, Unisex (3H, M)

Fem Grip CrossFit-övningar för att Stärka Din Greppstyrka

Crossfit har blivit allt mer populärt som träningsform och det finns otaliga varianter att välja mellan. Den ena trenden efter den andra dyker upp, vilket kan göra det svårt att hitta rätt. En variant som har fått uppmärksamhet är grip crossfit, men hur skiljer den sig egentligen från andra crossfit-varianter? Vi ska djupdyka i denna träningsform och försöka utröna om den verkligen är värd all hype.

De 5 bästa

PicSil Falcon Handskar för Cross Training, Grips med 2 och 3 hål, Extra vaddering för ökat skydd och komfort, för gym, boxning, tyngdlyftning, Förebygger blåsor och revor, Unisex (3H, M)

Amazon.se

Power Beast Pro Grips | Grips Pro, fyra hål kolhandtag | handskar för cross-fit, tyngdlyftning, gym, fitness, kalisthenics, bodybuilding, tyngdlyftning | handskydd unisex (L)

Amazon.se

RL Grips™ Gym Handskar för tyngdlyftning, Crossfit, Anti-slip Silikon Armband och Grip - Fitness Handskar för män och kvinnor med handledsskydd (M)

Amazon.se

PWG Power Grip - Fingrfri Cobra call med 6 cm handledsband. Crosstraining Funktionell WOD

Amazon.se

Everfly Crossfit Callers - Grips Utan hål Kolfiber – Handskar Gym Man Kvinna Handskydd - Ergonomisk design - Handskar Gym Viktor Fitness Halterofili (E+, Black)

Amazon.se

Vad är grip crossfit?

Grip crossfit är en träningsform som fokuserar på att stärka greppstyrkan, samtidigt som den innehåller traditionella crossfit-övningar såsom marklyft, pull-ups och kettlebellsvingar. Det är en intensiv träningsform som utmanar både styrka och kondition.

Fördelar med grip crossfit

Gripstyrka: En tydlig fördel med grip crossfit är fokus på att stärka greppet, vilket kan vara fördelaktigt för både vardagliga sysslor och andra träningsformer. Dessutom kan en starkare grip underlätta andra övningar inom crossfit.

Helkroppsträning: Genom att inkludera olika typer av övningar får man en helkroppsträning. Detta kan leda till förbättrad styrka och kondition över hela kroppen.

Kritik mot grip crossfit

Överbelastning: Vissa kritiker menar att fokuset på greppstyrka kan leda till överbelastning av handleder och underarmar, vilket kan öka risken för skador om inte tränas med korrekt teknik och variation.

Specialisering: En annan invändning är att grip crossfit kan leda till för stor specialisering på greppstyrka och därmed inte ge en balanserad träning för hela kroppen.

"Med rätt teknik och variation kan grip crossfit vara en givande träningsform för att stärka både kropp och grepp."

Lena Axelsson

Lena Axelsson

Hej, jag är Lena Axelsson, författaren bakom den här bloggen. Här delar jag med mig av mina tankar, åsikter och recensioner om olika produkter. Med min passion för att utforska och testa nya produkter ger jag ärliga och välinformerade analyser. Följ med mig på denna resa med Produkt Granskning och låt oss tillsammans hitta de bästa produkterna på marknaden.

Go up

Vi använder cookies för att förbättra vår tjänst. Ingen personlig information sparas. Genom att använda tjänsten godkänner du vår användning av cookies.